ЦСКА и полският Стал (Миелец) завършиха наравно 1:1 в първата контрола на "армейците" по време на зимния подготвителен лагер на тима в Турция. Точен за носителите на Купата на България бе Калоян Кръстев, който се разписа през първото полувреме.

Участие в срещата с полския тим взеха и нидерландският полузащиник Мохамед Осман и мароканският бек Алексис Коли, които са на проби при 31-кратните шампиони.

Двата отбора започнаха активно, но рядко стигаха до чисто голово положение пред някоя от двете врати. Футболистите на Стал привидно владееха повече инициативата, но не успяваха да затруднят вратаря на "червените" Димитър Евтимов.

Постепенно ЦСКА изравни играта и на свой ред опита да поглене към противниковия стаж, разчитайки на много активната игра на Яник Вилдсхут по лявото крило. Нидерландецът бе първият, пред когото се откри чиста възможност, след като бе изведен отлично от Карло Мухар, навлезе в наказателното поле и стреля с десния крак в близкия ъгъл, но не успя да уцели рамките на вратата.

В 26-ата минута Вилдсхут бе съборен до границата на наказателното поле вляво по атаката на ЦСКА. От фаула Мохамед Осман центрира перфектно и сложи топката на главата на Калоян Кръстев, който се извиси и разстреля вратаря на Стал за 1:0.

Малко преди края на първото полувреме самият Осман можеше да удвои резултата, но ударът му от границата на наказателното поле мина високо над вратата.

На почивката целият състав на "армейците" бе променен и на терена се появиха Густаво Бусато, Мено Кох, Георги Чорбаджийски, Иван Турицов, Тибо Вион, Амос Юга, Алексис Коли, Хамза Чатакович, Калоян Пехливанов, Жорди Кайседо и Федерико Варела.

Вместо да увеличи преднината си обаче ЦСКА допусна изравняване - в 55-ата минута Коки Хинокио прониза Густаво Бусато, който изби удара на бързоногия японец, но топката все пак успя да влезе във вратата му за 1:1.

Десет минути по-късно Иван Турицов получи изключително странен директен червен картон за нарушение срещу съперник, като на негово място на терена се завърна Асен Дончев. В 73-ата минута турският рефер изгони и Тибо Вион, който бе заменен от Мохамед Осман.

Все пак ЦСКА можеше да стигне до победата в 79-ата минута, когато Варела пусна отличен извеждащ пас към Чатакович, който стреля в долния ляв ъгъл на вратата, но стражът на Стал се разтегна и успя да избие в корнер.

Утре "армейците" ще отпътуват от Алания за втората част на лагера си в Турция и ще се преместят в Белек, където на 25 януари ще изиграят втората си контрола - срещу австрийския Хартберг от 16:30 ч. българско време.