ЦСКА ще изиграе контрола с Царско село на 7 февруари на стадион “Българска армия”, съобщава “Тема Спорт”. Както е известно, от лагера на червените обявиха, че търсят съперник, срещу който да се изправят след завръщането на тима от подготвителния лагер в Турция. Мачът срещу царете ще е една седмица преди подновяването на официалните двубои за възпитаниците на Стойчо Младенов, които на 13 февруари (неделя) от 16:30 часа ще изиграят отложения си мач от 4-ия кръг на шампионата срещу Локо София, а седмица по-късно е и официалното подновяване на шампионата. Червените ще гостуват на Славия в “Овча купел” на 20 февруари от 17:45 часа.

Минути преди началото на проверката с Царско село армейците ще представят и официално отбора си за пролетния полусезон. Любопитното е, че само месец след контролата си на „Армията” двата отбора ще се срещнат на същия стадион, но този път в мач от първенството. ЦСКА ще приеме царете на 12 март от 15:30 часа. Първата среща между двата отбора в шампионата, играна през есента край Околовръстното, завърши с победа на ЦСКА-София с 2:1 след гол на Карло Мухар в последната минута.

Проверката с тима на Царско село ще бъде шестата за играчите на Стойчо Младенов. Те вече се изправиха срещу полския Стал Миелец на турска земя, като завършиха 1:1, а голът бе дело на Калоян Кръстев. До края на лагера в Белек армейците ще се изправят още срещу австрийския Хартберг – утре (25 януари). На 28 януари (петък) ЦСКА ще срещне руския гранд Динамо Москва, а за 31 януари са предвидени 2 контроли. Сутринта червените срещат Шахтьор Караганда, а следобед Академия Пандев. На следващия ден червените се прибират в България и ще продължат подготовката си за пролетния дял на шампионата на клубната база в Панчарево.

Снимка: Lap.bg