С привличането на нападателя Браян Морено ЦСКА вече разполага с максимално допустимия брой чужденци извън Европейския съюз за двубоите у нас, пише "Тема спорт".

Както е известно, в предишните сезони родните клубове можеха да използват максимум трима иностранци, които не притежават европаспорт, като в няколко периода на „Армията“ сериозно страдаха от това правило и се налагаше да се лишават от свои играчи, които принудително оставаха на трибуните.

От тази кампания е позволено в групата да попадат петима такива състезатели, а червените разполагат с точно толкова – Жорди Кайседо, Бисмарк Чралс, новите зимни попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено и старата пушка Жеферсон.

Последният се намира в петата си година в Борисовата градина и през 2023-а година би могъл да получи български паспорт. Дотогава обаче, ако не се стигне до продажба на някой от гореизброените футболисти, на „Армията“ трудно биха привлекли нов играч извън ЕС, тъй като това би ограничило треньорския щаб при избирането на 18-те за всяка среща.