Ръководството на ЦСКА е постигнало много важна договорка с бившия футболист на тима Юнес Бенжелюн относно сумата от над 1 милиона, която трябва да бъде платена на французина, пише „Тема Спорт“. След няколко продължителни телефонни разговора в последните два дни с бившия играч на Локомотив Пловдив и неговия адвокат, двете страни са стигнали до разбирателство.

Все още не е ясно дали армейците ще изплатят цялата сума на Бенжелюн, или ще бъде подписано споразумение за разсрочване, което е по-вероятният и предпочитан от ЦСКА вариант. В близките дни спогодбата ще бъде оформена и документално, а това ще позволи на тима от Борисовата градина да картотекира новите си попълнения Браян Морено и Маурисио Гарсес.

В момента това е невъзможно, тъй като от вчера забраната за входящи трансфери на „Армията“ влезе в сила. Наказанието бе наложено именно заради просрочените задължения към Бенжелюн. До тях пък се стигна след като Върховният швейцарски съд, където армейците обжалваха решението на КАС, е отказал да стопира 30-дневния срок за неговото изпълнение и той е изтекъл. Така въпреки, че все още има шанс ЦСКА в крайна сметка да спечели делото, клубът е задължен още сега да плати на французина.

„Наложени забрани за трансфер“ в момента е отбелязано на профила на армейците в TMS системата на ФИФА. Срокът на наказанието е два трансферни прозореца. То обаче ще падне след като бъде подписано споразумението с Бенжелюн.

Снимка: БГНЕС