ЦСКА победи Царско село с 3:0 в генералната си репетиция преди подновяването на първенството за пролетния полусезон.

Точни за "армейците" бяха капитанът Юрген Матай, който се разписа в 24-ата минута, засичайки с глава центриране на Греъм Кери от ъглов удар, и Жорди Кайседо, който вкара два гола в последните 8 минути на срещата.

Преди началото на срещата на стадион "Българска армия" бяха представени и всички футболисти, на които "червените" ще разчитат през пролетния полусезон.

Яник Вилдсхут, Георги Йомов, Греъм Кери и Бисмарк Чарлс също можеха да се разпишат и да направят победата на тима си още по-убедителна, но не успяха да преодолеят вратаря на гостите Хадим Ндиае.

Неочакван удар за треньора на ЦСКА Стойчо Младенов пък се оказа контузията, която получи Тибо Вион в 66-ата минута. Французинът бе фаулиран от Пиер Дзебли, който бе изгонен заради непремереното си влизане в краката на играча на "армейците", и бе откаран в болницата с линейка.

Седем минути преди края Жорди Кайседо покачи на 2:0 с точен удар в долния десен ъгъл на вратата, който матира вратаря Ндиае, а в последната минута оформи крайното 3:0, засичайки с глава центриране на Гарсес от левия фланг.

Следващият мач на ЦСКА е в неделя (13 февруари), когато тимът гостува на Локомотив (София) в отложен мач от 4-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 16:30 ч. и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски".

ЦСКА - Царско село 3:0 

Голмайстори:

1:0 Юрген Матей (24)

2:0 Жорди Кайседо (82)

3:0 Жорди Кайседо (90)

ЦСКА: 1. Бусато, 2. Матей, 29. Лам, 19. Турицов, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 21. Юга, 8. Кери, 10. Йомов, 30. Вилдсхуд, 9, Кайседо 

Царско село: 1. Ндиае, 3. Кавдански, 44. Николаев, 6. Лукарели, 2. Виторини, 8. Зебли, 93. Пулиезе, 22. Каломбо, 7. Мартинс, 11. Масела, 10. Христов