„Дойдох от Нидерландия, където играех в отбор, който се намираше в средата на таблицата. ЦСКА ми даде възможност да се боря за титла. Когато в началото на сезона започнахме преговори за нов договор, чувствах, че все още не съм си свършил работата тук. Това беше и причината да подпиша. Никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще. Имаше няколко отбора, които проявяваха интерес към мен, но за момента това, което аз искам, е да остана тук“, разкри капитанът на „червените“ Юрген Матей. Той беше награден за футболист номер 1 на месец декември в традиционната анкета Пресклуб „България“.

„Здравейте и благодаря много на всички. Преди да дойда в България не съм очаквал да печеля индивидуални отличия. Надявам се в бъдеще да печелим повече отборни награди“, започна защитникът.„Щастлив съм, че лагерът приключи. Свършихме доста работа и с нетърпение очакваме мачовете да започнат. Всеки треньор има свой начин на водене на подготовката. Тренирахме двуразово всеки ден. На първото занимание за деня се тичаше много, а ако трябва да съм честен, аз не съм от играчите, които обичат да тичат много без топка“, продължи Матей, който е убеден, че ЦСКА е един от най-добре физически подготвените отбори.

Той коментира и завръщането на партньора му в защита Мено Кох, който дълго време лекува контузия. „Не решавам аз кой да играе в центъра на защитата. Загубихме двама добри играчи на този пост. Щастливи сме, че Мено се завърна, аз съм щастлив, че Мено се завърна. „Не наградите са това, което ме карат да се чувствам добре, по-важното е съпругата ми е да е щастлива, ако тя е добре и аз съм добре“, отбеляза Матей, цитиран от БГНЕС.

Защитникът се върна и към началото на престоя си в България. „Не започнах добре, получих голяма помощ от играчите в отбора. Петър Занев беше в отбора и той ми каза доста неща, които ми бяха от полза. Още в първия си мач тук напуснах терена в 40-ата минута и се отправих към болницата. Спомням си и автогола срещу Локомотив (Пловдив). Надявам се това да не се случва повече. Феновете ме подкрепиха след този мач“.

„Когато дойдох и собственикът и треньорът ми и всеки, с когото се срещнах ми казаха, че е време ЦСКА да стане шампион. Не трябва да губим глупави точки като срещу Пирин и Славия, за да изместим Лудогорец от първото място“, завърши Матей.

Снимка: БГНЕС