Легендата на ЦСКА Георги Денев коментира актуални въпроси за любимия му клуб, включително появилото се напрежение между Георги Илиев-Майкъла и босовете на "червените".


- Здравейте г-н Денев. Направо към най-важния въпрос - ще успее ли ЦСКА да събори Лудогорец? Готов ли е отборът за титлата?
- Всички се надяваме на това. Привърженици, а и всички, които сме играли. Дано Стойчо ги пребори. Победи ли ги в директния мач - ставаме първи. Стойчо е голям треньор и голям човек, то си личи. На мен нищо лошо не ми е направил, уважавам го много и мисля, че с него имаме сили да бутнем Лудогорец.

- Привържениците на ЦСКА са доста обединени напоследък. Организират се кампании за събиране на пари. Какво мислите за тези инициативи?
- Ами идеята е страхотна. Можем само да благодарим на запалянковците. Виждате, че не само от България, а и от цял свят хората обичат клуба и са готови да помогнат. ЦСКА за пореден път доказа, че е №1 във всичко. Нека не спират да помагат. И ние като бивши играчи, на които клубът е дал много, също трябва да се включим.

- Георги Илиев-Майкъла не мисли така. Каза, че няма да се включи, защото кампанията нямало да има успех. Снощи от ЦСКА пуснаха остра декларация срещу него, прочетохте ли я?
- Така ли? Не съм я видял. Какво иска Майкъла? Той не знае какво е ЦСКА. Колко време е играл за ЦСКА? Той нито е бил добър футболист, нито в националния отбор е играл. Само лае. Иска да вземе някаква власт в клуба сигурно. То е ясно, затова не го искат никъде. Трябва да спре.

- Ще успее ли Димитър Бербатов да се пребори с Борислав Михайлов за поста президент на БФС?
- Там са тежки битки, всеки се бори за власт. Нямам думи какво да кажа, срамна история е това. Хванали са кокала и не го пускат. Ще видим какво ще стане.

- Гриша Ганчев ли е точният човек за ЦСКА? Извади отбора от тежката криза, а сега пак трябва да плаща чужди сметки...
- Естествено, че той е човекът! Точният президент. Ганчев не може да не бъде уважаван от всички "армейци". Каквото каже той - това е. Върши си работата отлично, ето и стадион иска да направи...не са малко пари това.

Интервю на Александър Линдарев, Топспорт