ЦСКА ще стартира и втория си пролетен двубой със състав, изцяло изграден от футболисти, които носиха червения екип и през есента. Това сериозно контрастира с практиката от предишните сезони, когато на „Армията“ привличаха по няколко нови играчи и се разделяха с още толкова, което водеше до променен облик на тима при подновяването на шампионата.

През тази кампания обаче на „Армията“ взеха само двама футболисти, един от които – Браян Морено, е контузен и ще е аут още поне месец. Бразилецът Маурисио Гарсес пък към момента е резерва, пише "Тема спорт". Той няма да попадне сред стартовите 11 и в предстоящото в неделя от 17:45 часа гостуване на Славия.

Вместо него по двата фланга ще бъдат предпочетени титулярите през есента Яник Вилдсхут и бившият играч на белите Георги Йомов. На върха на атаката, където Гарсес също може да бъде ползван, пък ще започне голмайсторът на тима Жорди Кайседо. Бразилецът дебютира при равенството с Локомотив София, появявайки се на терена 10 минути преди края, но не успя да раздвижи играта на армейците.

Не е сигурно, че в титулярния състав ще попадне и един от най-важните футболисти през есента Греъм Кери. Ирландецът бе като прероден, след като Стойчо Младенов пое ЦСКА и го премести зад гърба на централния нападател. Вкара ключови попадения и бе с главна роля при влизането в груповата фаза на Лигата на конференциите. От средата на есенния полусезон обаче формата му постепенно започна да спада, а впоследствие стана ясно и че има сериозен проблем в семейството му. Именно заради него левичарят пропусна последните декемврийски мачове на ЦСКА, а след това се забави с присъединяването към лагера на тима в Турция.

Кери бе сред най-слабите на терена в двубоя с Локомотив София и треньорът Стойчо Младенов умува дали да не го остави на резервната скамейка в гостуването на Славия. При такъв вариант армейците ще играят без типичен плеймейкър, както бе при победата над Лудогорец. В средата на терена ще си партнират Лам и Юга, малко пред тях ще действа Мухар, а Кох и Матей ще формират централната двойка защитници. Както е известно, Жеферсон пропуска срещата заради наказание.

Снимка: Lap.bg