За първи път откакто се завърна на стадион „Българска армия“ Стойчо Младенов няма да заложи на любимата си схема 4-2-3-1. Вместо нея, в днешното домакинство на Ботев Враца Екзекутора на Ливърпул ще избере по-офанзивната постройка 4-4-2, като на върха на червената атака един до друг ще застанат голмайсторът на първенството Жорди Кайседо и Бисмарк Чарлс, пише "Тема спорт".

До промените се стига заради кадровите проблеми в състава на ЦСКА. Както е известно двамата плеймейкъри на тима са аут за днешната среща. Глупав червен картон за разкарване на топката си изкара Греъм Кери срещу Славия, а аржентинецът Федерико Варела за пореден път е в лазарета, този път до края на март. Младенов можеше да заложи и на постройка с трима вътрешни полузащитници – Юга и Жеферсон, като дефанзивни и Мухар пред тях, но с оглед на съперника, който се намира на предпоследно място във временното класиране, подобен дефанзивен подход на „Армията“ не би бил удачен.

Първи минути като титуляр за ЦСКА пък ще запише новото бразилско попълнение Маурисио Гарсес. Той ще замени Вилдсхут, който в последните дни беше болен и се представи слабо срещу Славия, по лявото крило. Йомов също бе неубедителен срещу белите, но той ще получи нов шанс отдясно по червената атака. Родният национал вкара 2 гола срещу Ботев Враца при победата с 4:2 през есента. Втори пореден мач като титуляр ще запише завърналият се след продължително лечение на контузия Мено Кох.

Снимка: Lap.bg