ЦСКА ще има тежко изпитание срещу Ботев Пд в неделя, като ще трябва да изчисти петното от срамното 0:0 преди няколко дни срещу Царско соло на „Армията“.

За съжаление на всички, които обичат клуба обаче, близкото минало помни случаи, в които разклатеният стол на треньорите на „Армията“ не само не се закрепваше след мачове срещу „канарчетата“ в Пловдив, а точно обратното – те слизат от него. Такава участ вече сполетяваше, както сегашния наставник на тима Стойчо Младенов, така и неговия предшественик – Любослав Пенев. Ел Голеадор си тръгна в началото на май 2019 година след поражение с 0:2 в Коматево. За „жълто-черните“ тогава вкараха Феребори Доре и Тодор Неделев. Малко преди това те изхвърлиха ЦСКА и от турнира за Купата на България след зрелищни мачове – успех с 3:2 в Пловдив и 3:3 в реванша на „Армията“.

Тогава Ботев изравни в края чрез удар Кристиан Димитров с глава, след корнер на Тодор Неделев. „Жълто-черните“ пък вкараха този гол, играейки с 9 души срещу 11 в червено. След тези два големи провала срещу Ботев Любо Пенев бе уволнен.

Последното напускане на Стойчо Младенов от треньорския пост в автентичното ЦСКА пък също дойде след загуба в Коматево, припомня „Мач Телеграф“. През март 2015-а „червените“ паднаха там с 0:2, което бе трета поредна загуба без отбелязан гол за тях и Екзекутора на Ливърпул бе освободен.

За първото му уволнение също допринесе загуба от Ботев, но на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Поражението бе в края на септември 2003 година. Тя бе с 1:3 и остана в историята с двете пропуснати дузпи от звездата на „червените“ Емил Гъргоров. Те бяха спасени от отдавна надхвърлилия стоте килограма вратар на Ботев и любимец на „жълто-черните“ фенове – Лилчо Арсов. Първо той леко хвана топката при копване на Бадема в стил Паненка, а при втория 11-метров удар плонжира и отби. Това бе последната загуба на вътрешната сцена за Стойчо Младенов преди първото му напускане на клуба. Тогава той не бе уволнен веднага, а бе изчакано отпадането от руския Торпедо Москва за Купата на УЕФА.

Настроението в Борисовата градина сега е доста понижено и ще бъде интересно да се види в каква посока ще тръгне то след неделния сблъсък в Коматево.

Снимка: Lap.bg