ЦСКА падна с 0:2 от Ботев Пловдив и се прости с шансовети си за шампионска титла.

"Армейците" вече изостават на цели 9 точки от Лудогорец и първото място. Головете в Коматево забиха Самюел Супрайен (24) и Тодор Неделев (29).

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов пък най-вероятно ще бъде уволнен след поредната издънка на "червените" от началото на годината.

Именно визита на Ботев Пловдив в Коматево бе последната среща на Екзекутора на Ливърпул начело на ЦСКА при предишния му престой в клуба.

Днешният мач бе под № 200 за Стойчо Младенов като треньор в първенството, но той може да се окаже фатален. "Армейците" вече трети пореден двубой нямат вкаран гол, като записаха две равенства и една загуба.


Двубоят започна лошо за състава на Стойчо Младенов, който трябваше да прави принудителна смяна още в 16-ата минута - капитанът Юрген Матай, който се завърна след отсъствие заради контузия, получи нова травма и бе заменен от Християн Петров.

Въпреки това минута по-късно ЦСКА можеше да открие резултата, след като вратарят на Ботев Аргилашки не успя да улови топката, тя попадна у Кайседо, но нападателят на "червените" не успя да стреля към вратата.

В 24-ата минута обаче домакините откриха - Неделев центрира от корнер, Супрайен надскочи Мухар и с глава засече отблизо за 1:0. Пет по-късно преднината на "жълто-черните" стана два гола, след като Петров и Мазику си попречиха, топката стигна до Неделев, който без да се двоуми шутира от над 20 метра и направи 2:0.

В 34-ата минута дойде един от най-спорните моменти в срещата - Гарсес бе препънат в наказателното поле на Ботев, топката попадна във Вилдсхут, който стреля към вратата, но Генев спря кълбото с тяло пред голлинията. Реферът Георги Давидов се консултира с ВАР, но въпреки двете ситуации реши да отсъди ъглов удар.

След почивката ЦСКА сериозно натисна в търсене на гол и Кайседо шутира мощно в 52-ата минута, но прати топката встрани от целта. Четири по-късно Гарсес също пропиля отлична възможност за попадение, след като бе оставен непокрит след изпълнение на ъглов удар, но би над вратата.

Стойчо Младенов реагира и пусна в игра Калоян Кръстев, Бисмарк Чарлс и Браян Морено, за когото това бе дебют с фланелката на ЦСКА. Играта напуснаха Кайседо, Жеферсон и Гарсес.

Морено веднага стреля с глава след центриране от корнер, но Аргилашки улови топката, а малко по-късно същото направи и Християн Петров, който също засече с глава, но прати топката точно в ръцете на вратаря на Ботев. Амос Юга и Калоян Кръстев също пробваха да се разпишат със силни удари отдалеч, но отново нямаха шанс да се разпишат.

Ботев Пловдив - ЦСКА 2:0

Голмайстори: 

1:0 Супрайен (24)
2:0 Неделев (29)

Ботев Пловдив: 1. Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Генев, 6. Мартенс, 8. Неделев, 10. Току, 11. Бароан, 15. Ето’о, 18. Супрайен, 22. Рабей, 24. Пунчец

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 4. Кох, 18. Мазику, 3. Телес, 21. Юга, 24. Мухар, 30. Вилдсхут, 27. Гарсес, 9. Кайседо