Изпълкомът на БФС реши да изхвърли аматьорските клубове, които са присъствали на Конгреса, организиран от Димитър Бербатов в НДК миналия петък.

Това не важи обаче за професионалните клубове, които са били в "Зала 3" на НДК. Както е известно, един от тези клубове е ЦСКА.

Въпросните професионални отбори ще бъдат глобени единствено с по 15 000 лева и ще продължат участието си в турнирите организирани от БФС.

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов-Фичо обаче е със забрана да заема ръководни постове във футбола за срок от една година. Именно Фичо представляваше ЦСКА в Конгреса организиран от Бербатов. 

За професионалните тимове обаче решението е следното: “Изпълнителният комитет се запозна със становището на комисията „Етика и феърплей“ за клубни и индивидуални санкции спрямо представителите на Първа професионална лига, Втора професионална лига и Трета лига, участвали в нерегламентираното събиране на 18.03.2022 г., и го препрати за разглеждане по компетентност на Дисциплинарната комисия.”