„Днес символично се слага началото на безсрочен протест за промяна в неадекватното управление на българския футбол. Той ще продължи докато хората, които убиха футбола с безумните си решения, не подадат оставките си", обяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов при появата си пред сградата на БФС в Бояна.

Както е известно той беше лишен от правото да се занимава с футбол за срок от 1 година, след като взе участие в конгреса, организиран от Димитър Бербатов и екипа му.

"Настъпил е моментът за промяна, особено след като от футбола изхвърлиха 104 клуба. Тези хора не могат да се справят с управлението. Моята санкция не е важна, но е неадекватно да забраниш на децата да играят футбол и на хората да си вършат работата, когато вадиш толкова отбори. Този протест не е на ЦСКА, а на целия български футбол. Виждате на какво ниво е вече българския футбол. Не сме се обаждали на никой, не сме търсили консултация, който иска промяна, нека да дойде", каза още той.

"16 години нищо не ги притеснява тези хора. Нещо ново е за тях да осигурят нещо за феновете. Всеки протест трябва да е мирен, не мисля, че ще има ексцесии. Когато някой човек види, че не го искат, най-нормалното нещо е да станеш и да си тръгнеш“, завърши Филипов.