ЦСКА ще проведе част от основния етап на лятната си подготовка в Австрия, пише "Тема спорт". "Армейците" бяха в алпийската страна в 5 от последните 6 години, като единственият пропуск бе наложен от пандемията от коронавирус през 2020 година.

На австрийска територия "червените" ще се готвят не само за следващия сезон в efbet Лига, но и за евентуалното си участие в Лигата на конференциите. Тимът може да си осигури квота за него както от първенството, където има комфортна преднина от 6 точки на 2-ата позиция, така и през турнира за Купата на България, където му предстоят полуфинални сблъсъци срещу Славия и евентуален финал срещу Левски или Лудогорец.

Все още от Българския футболен съюз не са обявили началната дата на сезон 2022/23 у нас, но предвид предстоящото Световно първенство в края на годината се очаква шампионатът да стартира през втората седмица на юли. Мачовете от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, откъдето "червените" биха се включили в надпреварата, пък са насрочени на 21 и 28 юли.

Очаква се играчите на ЦСКА да получат двуседмична почивка след края на родния шампионат и да започнат лятната си подготовка в началото на юни. Първата й част ще се проведе на родна територия, като все още не е ясно дали ще бъде предпочетен камп в Тетевен или занимания на клубната база в Панчарево. Лагерът в Австрия пък ще бъде вторият етап от подготовката. Именно в алпийската страна "червените" ще проведат по-голяма част от летните си контроли. В последните години там те изиграха елитни спаринги с Динамо (Киев), Шахтьор (Донецк) и РБ Залцбург. През миналото лято пък там се изправиха срещу Вакер (Инсбрук), Олимпиакос, Вердер (Бремен) и Карабах. Тогава подготовката бе компроментирана от големия бум на контузени и лошото физическо състояние през есента, като сега на "Армията" ще направят всичко възможно това да не се повтаря.

Снимка: Lap.bg