Бившият полузащитник на ЦСКА Иво Славчев се върна назад в спомените си. Перничанинът разказа за своя трансфер в Борисовата градина през 1996 г. 

"На два пъти имах предварителен договор с Левски, но така и не се стигна до трансфер. Първия път ми се обадиха, когато още бях в младежкия национален отбор. Казаха, че ще вкарат някаква наредба в БФС, че ако се платят 70 000 лева и могат да вземат даден играч. По-късно така взеха Георги Бачев, но в моя случай не успяха да вкарат това правило и всичко пропадна.

 

Втория път бях в Локомотив (София). Бяхме взели Купата на България. Феновете много ме обичаха, но имах проблем с Гигов и след края на шампионата от Левски вече ме бяха търсили Андрей Желязков и Томас Лафчис. Дори искаха да идват в Перник да подписваме, но аз им казах да не си го помислят, че ако ги видят там, ще стане страшно. 

Всичко беше почти готово. Щях да взема и апартамент при "Герена" и тогава се обади мениджърът Боби Божинов, който ми каза, че Георги Василев ме иска в ЦСКА. Това ми беше достатъчно. Сбъдваше ми се детската мечта. По едно и също време и аз, и Коце Видолов отказахме офертите на Левски, за да облечем червената фланелка", каза Иво Славчев пред "Тема Спорт".