ЦСКА удари с 1:0 Берое на "Армията" и записа трудна победа в среща от25-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача заби Жорди Кайседо в 53-ата минута.

ЦСКА игра в намален състав след 81-ата минута, когато Мухар бе изгонен за брутално нарушение. В 61-ата минута пък на Стойчо Младенов му бе показан червен картон, тъй като бурно оспори едно решение на съдията Ивайло Стоянов.

С тази победа ЦСКА намали изоставането си от Лудогорец на 6 точки, но разградчани имат мач по-малко. Берое пък загуби и теоретични шансове да попадне в топ 6 след края на редовния сезон. Тимът на Петър Хубчев заема седмо място в класирането с актив от 32 точки и ще търси място в евротурнирите през плейофите.

Трябва да се отбележи, че собственикът на "армейците" Гриша Ганчев и мегазвездата Христо Стоичков бяха в официалната ложа на стадион "Българска армия" и изгледаха заедно мача.


В началото на двубоя ЦСКА осъществи домакински натиск и на няколко пъти нападателите на "червените" Жорди Кайседо и Георги Йомов се озоваха на добри стрелкови позиции, но не успяха да пратят топката в мрежата на Генади Ганев.

В 42-рата минута Кайседо засече с глава центриране от фланга, но ударът му мина встрани от вратата на Берое. Гостите пропиляха един от най-добрите си шансове минута след това, когато от около 12-13 метра Алиун Фал стреля право в ръцета на Густаво Бусато.

Осем минути след началото на второто полувреме ЦСКА откри. Иван Турицов центрира ниско от десния фланг и Кайседо засече от движение топката, пращайки я в близкия ъгъл на Генади Ганев за 1:0. Малко по-късно Кайседо вкара и втори гол, но той бе отменен заради засада.

В 61-ата минута пък на Стойчо Младенов му бе показан червен картон, тъй като бурно оспори едно решение на съдията Ивайло Стоянов.

В 81-ата минута Карло Мухар от състава на домакините получи директен червен картон за изключително грубо влизане отзад срещу халфа на Берое Давиде Мариани.

До края на двубоя Берое опита да се възползва от числения си превес и пренесе играта в полето на съперника. Натискът на старозагорци обаче се оказа хаотичен и до изравнителен гол не се стигна.

ЦСКА - Берое 1:0

Голмайстор: Жорди Кайседо (53)

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 4. Кох, 29. Лам, 15. Вион, 3. Жеферсон, 24. Мухар, 5. Варела, 7. Баи, 10. Йомов, 9. Кайседо

Берое: 33. Ганев, 5. Юсеф, 7. Генов, 10. Юсеин, 11. Фал, 15. Динков, 16. Мечев, 18. Мариани, 20. Фуртадо, 21. Лебон, 43. Джонатан