Локомотив Пловдив съсече ЦСКА с 2:0 в среща от 26-ия кръг на efbet Лига, играна на стадион "Локомотив". Гостите отправиха само един точен изстрел за целия двубой.

Малко след изтичането на четвърт час игра Райън Бидунга откри резултата, засичайки с глава центриране на Парвиз Умарбаев. Преди това Бидунга на два пъти спаси своите с отлични намеси в дефанзивен план.

"Червените" бяха лишени от акуратност през целия мач и като цяло нямаха нужната енергия, която да съответства на големите им шампионски претенции. 

Седем минути след началото на второто полувреме Локо качи своя противник на разлика. Бирсент Карагарен вкара брилянтен гол от малък ъгъл след индивидуален пробив.

Така Локо Пловдив събра 34 точки и се качи на седмо място в таблицата, докато вторият ЦСКА остава с 52 пункта, на цели девет зад хегемона Лудогорец.


През първото полувреме "армейците" започнаха по-силно срещата и още в 3-ата минута Георги Йомов отправи силен шут, който се спря от външната страна на мрежата. 

В 16-ата минута при първото си по-опасно положение домакините откриха резултата. Те получиха право да изпълнят фаул, последва центриране в наказателното поле, което Райън Бидунга засече с глава и топката се озова в мрежата на Бусато. 

Десетина минути след това хубава червена атака завърши с отлично центриране на Йомов към Кайседо, но изстрелът му с глава излезе в аут. До края на полувремето възпитаниците на Стойчо Младенов поеха инициативата потърсиха изравняване, но домакините се отбраняваха добре и до по-сериозни опасности не се стигна. 

През втората част Локомотив отбеляза още едно попадение чрез Бирсент Карагерен в 52-ата минута и удвои преднината си. Голът беше страхотен, защото падна след пробив и удар от малък ъгъл.

Веднага след това Федерико Варела стреля силно от границата на наказателното поле, но Илко Пиргов улови. Последва тройна смяна и в игра за ЦСКА се появиха Яник Вилдсхут, Бисмарк Чарлс и Маурисио Гарсес, които замениха Георги Йомов, Йоан Баи и Федерико Варела. 

"Червените" се устремиха в нападение в търсене на обрат и Тибо Вион направи хубав пробив, който завърши с удар към вратата, но противников играч изчисти в корнер. 

В средата на второто полувреме Греъм Кери, който също влезе в игра в началото на полувремето шутира от далечна дистанция, което се оказа решаващо и вратарят на локомотивци улови. Четири минути по-късно отново Кери се измъкна по лявото крило и намери Чарлс на 7-8 метра фронтално срещу вратата, но нападателят стреля над напречната греда. 

Двайсетина минути преди края Томас Лам отстъпи мястото си на 17-годишния централен защитник от детско-юношеската школа на клуба Росен Божинов. До края на срещата "армейците" продължиха да атакуват, но нямаха шанс пред гола.


Локомотив Пловдив - ЦСКА 2:0

1:0 Райън Бидунга - 16'
2:0 Бирсент Карагарен - 52'


Локомотив Пловдив: 1. Пиргов, 50. Томашевич, 4. Гомис, 61. Бидунга, 20. Петрович, 34. Витанов, 7. Умарбаев, 19. Василев, 9. Карагарен, 10. Марсел, 14. Илиев

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 4. Кох, 29. Лам, 18. Мазику, 15. Вион, 5. Варела, 21. Юга, 7. Баи, 10. Йомов, 9. Кайседо.