Половин дузина футболисти може да напуснат ЦСКА като свободни агенти през лятото, тъй като договорите им изтичат. Някои от тях са получили предложения за удължаване на своите контракти, но месец преди края на сезона не са ги приели, пише "Тема спорт".

Сигурни напускащи Борисовата градина изглеждат Брадли Мазику и Греъм Кери. Конгоанският национал е твърдо решен да си тръгне, като според запознати вече е постигнал договорка с друг клуб, към който ще се присъедини през лятото. Ирландецът Кери също се е насочил към изхода. Той иска да е близо до своето семейство. Както е известно съпругата на левичаря се бори със сериозно заболяване.

С изтичащи договори в ЦСКА са още Густаво Бусато и Амос Юга, които все още размишляват върху получените оферти. Най-вероятно далеч от „Армията“ кариерата си ще продължи и Ахмед Ахмедов. Той позира с червения екип в края на 2019-а, като парафира за 2.5 години. 27-годишният нападател обаче така и не успя да се наложи в състава, като през миналата пролет изкара и наем в азербайджанския Нефтчи Баку, с който стана шампион.

Армейците няма да се възползват от опцията да придобият правата на хърватина Карло Мухар, който се подвизава в Борисовата градина като преотстъпен от полския Лех Познан. Неговата откупна клауза е 200 хиляди евро, но ЦСКА няма да я активира. Противоречиви са информациите относно договора на Жеферсон, като според бразилските медии той изтича това лято, а други информации гласят, че е за още един сезон.

Освен неяснотата около бъдещето на гореизброените футболисти обаче, на „Армията“ има и други въпросителни. Месец и половина преди началото на лятната подготовка не се знае кой ще бъде старши треньор на тима. Както вече стана ясно разговори са водени с легендата на Партизан Саша Илич, който преди седмица се раздели с Чукарички. Разглежда се възможността и за други специалисти от чужбина. Почти сигурно е, че треньорският пост няма да бъде поверен на българин.

Снимка: Lap.bg