Коняспор се готви да постави клубен рекорд с купуването на нападателя на ЦСКА Жорди Кайседо. Турците може да платят за еквадореца 5 000 000 евро, което е с два милиона повече от най-скъпия трансфер в историята на Коняспор. Преди 16 години клубът плаща 3 000 000 за бразилеца Кауе, който е ляв защитник и идва от Итауно.

Местният вестник „Хабердаиреси“, цитиран от "Мач Телеграф", твърди, че шефовете на Коняспор форсират преговорите за Кайседо, а трансферът ще стане сигурен, ако отборът спечели място в квалификациите за групите на Шампионската лига. Към днешна дата Коняспор е на трето място в класирането, само на точка от второто, което дава място в най-комерсиалния турнир. Иначе отборът със сигурност ще играе в Европа през следващия сезон.

Спортно-техническото ръководство на Коняспор търси нов нападател, защото отборът има проблеми с реализирането на положенията си. Към момента голмайстор на тима е 31-годишният албанец Сокол Чикалеши, който е вкарал само 10 попадения от началото на сезона. Медиите в Турция уточняват, че Кайседо е следен дълго време от Коняспор и в клуба са твърдо убедени, че нападателят ще им свърши работа.

Иначе в по-новата история на турския тим най-скъпият трансфер е от 2019 година, когато за 1,7 млн. евро е привлечен атакуващият халф от Уганда Фарук Мия.