"На първо място искам да се извиня за закъснението. Имахме работа с физиотерапевта, а след това и тежкия трафик ми попречи да дойда навреме. Чувствам се добре. Контузията не е лека, даже по-тежка от очакваното. Работя здраво всеки ден и се надявам, да съм напълно възстановен до началото на подготовката за на новия сезон", разкри капитанът на ЦСКА Юрген Матей пред медиите, след като получи наградата си за футболист №1 на 21-ия кръг от първенството в анкетата на Пресклуб "България".

Помолен да коментира назначението на Алън Пардю за треньор на "червените" той заяви: "Разговаряхме няколко пъти, най-вече за контузията, не смятам, че има смисъл да говорим за футбол, докато не се оправя. Очакваме да се върна. Това е. Алаън Пардю е голямо име, познаваме го отпреди и за нас е чест да работим заедно. Не мога да кажа повече, защото в момента не съм част от състава за мачовете. Но се надявам да научим много от него".

Матей се опита да обясни и слабото представяне на тима. "Твърде лесно е да кажем, че сме имали лош ден, макар, че на всички хора по света им случва. Хубавото е, че винаги предстои нов мач и ние трябва да се фокусираме върху него", лаконичен бе защитникът.

Той заяви още, че класирането на ЦСКА за финала за Купата на България е голям успех, но не по-малко важно е отборът да задържи второто място в крайното класиране на първенството.

„Мачовете между ЦСКА и Левски винаги са с голям заряд, сега на финала за Купата на България двубоят придобива още по-голяма стойност, но ЦСКА е голям отбор и е важно не само да спечели Купата, но и да задържи второто място в крайното класиране в шампионата. Сега всички говорят за финала на 15 май, но на ЦСКА предстои мач със Славия и този двубой сега е най-важният за отбора. Знам, че Алън Пардю е голям треньор, затова се надявам да направи необходимото ЦСКА да постигне и двете си цели в момента – да остане втори в първенството и за втора поредна година да спечели Купата на България“, завърши нидерландецът.