ЦСКА победи Славия с 3:1 в мач от първата шестица на efbet Лига.

"Червените" си решиха задачата още до 36-ата минута, в която Жорди Кайседо заби третия гол във вратата на гостите.

Преди това именикът Георги Йомов накара съперника с попадения във втората и 20-ата минута, а над всички "хеттрик" от асистенции беше Греъм Кери.

Славия върна интригата три минути след подновяването на играта чрез влезли като резерви футболисти. Кристиан Добрев намери Радослав Кирилов и последният не сбърка. "Белите" бяха много активни през втората част, но не успяха да притиснат домакините.

Така вторият в таблицата ЦСКА събра 56 точки, докато Славия е на шеста позиция с 37 пункта.


Началото на срещата бе вихрено за "червените" и още във 2-ата минута Георги Йомов откри резултата - Греъм Кери проби отляво, пусна към точката на дузпата, където топката стигна до Йомов и българският национал от движение прати кълбото в мрежата - 1:0 за ЦСКА.

В 20-ата минута двамата повториха "упражнението" и резултатът бе покачен на 2:0 след нова комбинация между Кери и Йомов, при която "червеният" номер 10 удвои преднината на тима си.

Активната игра на ЦСКА продължи и в 36-ата минута публиката на стадион "Българска армия" отново бе на крака - Кери центрира перфектно от пряк свободен удар по левия фланг и изскочилият от втора позиция Кайседо засече неспасяемо в мрежата за 3:0.

След почивката "армейците" намалиха темпото и гостите се възползваха по най-добрия начин чрез Радослав Кирилов намали на 1:3. Треньорът на ЦСКА Алън Пардю реагира и смени Йоан Баи със свежия Тибо Вион.

В 80-ата минута Вион проби отлично през центъра, пусна надясно към нахлуващия Йомов, който без да се бави центрира към границата на вратарското поле, където Кайседо засече с глава. Вратарят на Славия Вуцов обаче реагира перфектно и спаси вратата си от нов гол.

До края на срещата нямаше други интересни ситуации и двубоят приключи със заслужена победа на ЦСКА с 3:1 над Славия. Със спечелените 3 точки момчетата на Алън Пардю си осигуриха място в европейските клубни турнири като вече са недостижими на втората позиция два кръга преди края на шампионата с актив от 56 точки.

Следващият мач на ЦСКА е на 15 май (неделя), когато тимът ни се изправя срещу вечния си съперник Левски във финала в турнира за Купата на България. Срещата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" и е с начален час 17:00 часа.

 

 

ЦСКА - Славия 3:1

1:0 Йомов - 2', асистенция на Кери

2:0 Йомов - 20', асистенция на Кери

3:0 Кайседо - 36', асистенция на Кери

3:1 Кирилов - 48'

 

ЦСКА: Бусато, Турицов, Лам, Кох, Мазику, Мухар, Жеферсон, Кери, Йомов, Баи, Кайседо

Славия: Вуцов, Томбак, Виячки, Керчев, Соарес, Атанасов, Дост, Бакеро, Тасев, Сораков, Петков