Ръководството на ЦСКА следи развитието на треньорската кариера на подвизавалия се на „Армията“ между 2005 и 2007 година Сергей Якирович, съобщава „Тема Спорт“.

Към момента 45-годишният босненец е начело на Жрински Мостар, с който стана шампион преди повече от месец, като с днешна дата води пред втория Тузла с 26 точки. Договорът на Якирович с босненския тим е до 2024 година.

След като прекрати футболната си кариера в хърватския НС Сесвете през 2017-а, бившият полузащитник стана старши треньор на отбоpa. Година пo-късно застана начело на Горица, където остана до 24 февруари 2020. Бе уволнен след поражение с 0:6 от Хайдук Сплит.

На 23 април същата година пое словенския гранд Марибор. Завърши на втора позиция с равни точки с шампиона Мура, воден от настоящия наставник на Лудогорец Анте Шимунджа, но след слабо представяне в евротурнирите бе освободен през есента. Започна работа в Жрински в края на 2020-а.

Наскоро бе обявено, че британецът Алън Пардю ще остане начело на ЦСКА и през следващия сезон. Остава да видим дали това наистина ще се случи…

Снимка: Lap.bg