Опорният полузащитник на ЦСКА Жеферсон ще остане в Борисовата градина и през следващия сезон. Както е известно в началото на календарната година в бразилски медии се появиха информации, че договорът на халфа изтича през лятото и няма да бъде подновен, а той е в напреднали преговори с местни тимове.

В крайна сметка обаче футболистът с най-дълъг стаж в настоящия състав на ЦСКА ще се подвизава в Борисовата градина и през предстоящата кампания, пише "Тема спорт". Жеферсон кара петия си сезон на „Българска армия“, след като бе привлечен в началото на 2018-а като ляв бек. Той бе много колеблив на тази позиция и след завръщането на Стамен Белчев на треьорския пост бе преместен в предмостието на отбраната, където действа и до днес.

Бразилецът вече има 129 двубоя с червената фланелка на сметката си, като е с реални шансове през следващата кампания да се превърне в чужденеца с най-много участия в историята на клуба. Към момента рекордът се държи от сенегалският защитник Ибрахима Гай със 160 мача, следван от Тиаго Родригес със 154 и Маркиньос със 147 срещи във всички турнири. Жеферсон ще бъде и иностранецът с най-дълъг престой без прекъсване на „Армията“. Той вече е лидер в тази класация, но към момента дели първото място с Гай – с по 4 години и половина в Борисовата градина.

Бразилецът е взел участие в 9 двубоя с вечния съперник Левски и не е загубил нито веднъж. 8 от срещите са за първенство, като балансът в тях е 5 победи за армейците и 3 равенства. Играе и в един двубой за купата – 2:2 през пролетта на 2019 г. Именно бразилецът имаше чудесна възможност да донесе успеха на червените в последното вечно дерби през пролетта, но ударът му с глава в последните секунди на срещата премина над гредата.

Снимка: Lap.bg