Защитникът на ЦСКА Мено Кох даде интервю пред нидерландския вестник ELF Voetbal, в което говори за престоя си при "червените", с които му предстои финал за Купата на България срещу Левски в неделя.

Той коментира условията на базата в Панчарево, където тимът се готви за мачовете си: „Бунгалата разполагат с най-основното - малък телевизор, климатик, отопление, две легла и малка тоалетна с душ. Това е всичко“

„Винаги съм с Юрген Матей. Томас Лам и Яник Вилдсхут също винаги са заедно. Ние се събираме тук един ден преди всеки мач и оставаме да нощуваме. У дома или навън, има разлика в това.

Ако тренираме веднъж, е късно следобед. Обикновено в четири часа, а през лятото дори и в шест и половина. В Нидерландия и Белгия бях свикнал да тренирам сутрин.

Тогава можеше да си запълним следобеда с други неща, но сега е различно. Въпреки че ставам по-късно, пак ми е трудно да си планирам дните покрай тренировките“, заяви нидерландският бранител.

През февруари 2021 г. ЦСКА привлече Кох с договор за 3 години и половина, като бранителят разказа за това: „Те ме искаха шест месеца по-рано, но дойдоха в последния момент. Имаше твърде малко време, за да завърша всичко.

След края на зимния трансферен прозорец ЦСКА вече не бе в главата ми и се фокусирах върху настоящия си клуб. В България прозорецът беше отворен още няколко седмици и всичко показваше, че наистина ме искат.

Затова и подписах с ЦСКА. С Юпен и Нак Бреда се борех да не изпадна и затова нямах търпение да отида в клуб от друго ниво. ЦСКА всяка година се бори за титлата и купата, както и за класиране в групите на евротурнирите. Това са места, на които искам да се докажа".

Той също така сподели, че Google Translate му помага много по време на престоя му в България, където обича да ходи на ски и на други пътешествия: „Винаги съм готов за забавни предизвикателства. Google Translate тук прави чудеса“.