Станаха ясни повечето от съперниците на ЦСКА за старта в Европа. „Червените“ ще започнат от втория предварителен кръг в Лигата на конференциите, където ще са в урната на поставените. Това означава, че би трябвало да срещнат по-приемлив противник в сравнение с другите два български клуба в турнира, които ще са сред непоставените (единият е Левски).

Въпреки това, при липса на късмет, и ЦСКА може да се изправи пред сериозно препятствие още на старта, срещайки турски, датски, чешки или гръцки клуб. Има вероятност при неблагоприятно развитие на част от европейските първенства съперник на „червените“ да се окажат Панатинайкос (Гърция) или Арис (Гърция).

Отборът на ЦСКА ще бъде поставен на 99,9 % и в третия предварителен кръг. За да се случи това, ще трябва да се изчака развитието на десетина първенства. Ако в тях квота за Европа вземе поне един отбор с по-малък коефициент от този на „червените“, то българският тим ще е в урната на поставените, избягвайки отбори като Базел, Славия (Прага), Йънг Бойс и други.

Съперниците на ЦСКА за втория предварителен кръг на ЛК:

Сигурни за втория предварителен кръг:

АИК Стокхолм, четвъртият в Израел, носителя на Купата/четвъртия в Швеция, Юргорден (Швеция), Габала (Азербайджан), носителят на Купата на Румъния, Зира (Азербайджан), Кишварда (Унгария), Академия Пушкаш (Унгария), Раков (Полша), Кизилжар (Азербайджан), носителят на Купата на Беларус/третият в Беларус, Сейнт Патрик (Ирландия), Нораванк (Армения), носителят на Купата на Северна Македония;

Ако преодолеят първия предварителен кръг, в който са поставени:

Дрита (Косово), Б36 (Фарьорски острови), Петрокуб (Молдова), Лиепая (Латвия), Европа (Гибралтар), втория в Армения, Брейдаблик (Исландия), Торсхавън (Фарьорски острови), Гзира (Малта), Милсами (Молдова), Кауно Жалгирис (Литва), Бала Таун (Уелс);

Непоставени могат да бъдат: турски, датски, чешки, гръцки клубове. Има вероятност гръцкият гранд Панатинайкос също да е сред непоставените.

Ако ЦСКА е поставен в третия предварителен кръг, което е почти сигурно, ще избегне отбори като: Базел, Славия (Прага), Йънг Бойс, ПАОК, Макаби (Тел Авив), Антверп, Зоря (Луганск), Андерлехт, португалски, нидерландски клубове и по-силните австрийски клубове.