Ръководството на ЦСКА поднови преговорите със Саша Илич за нов старши треньор на отбора, съобщиха за БТА близки до сръбския специалист.

Двете страни са много близо до споразумение и се очаква легендата на Партизан (Белград) и на сръбския футбол да замени Алан Пардю на кормилото на "червените".

ЦСКА влезе в разговори с Илич още малко средата на април, но тогава сърбинът отказа да поеме "армейците" на мястото на подалия оставка Стойчо Младенов. На овакантения пост тогава временно беше назначен Пардю, който трябваше да оглави състава за постоянно, но загубата във финала за купата на България от Левски с 0:1 и серията неубедителни игри на ЦСКА в последно време в първенството принудиха клубната управа да потърси друго решение.

Саша Илич за последно до 11 април беше начело на белградския Чукарички, който завърши на трето място в местното първенство и си осигури участие в Лигата на Конференциите наесен.

Роденият през 1977 година специалист стартира треньорската си кариера като селекционер на юношите на Сърбия и като такъв гостува в България. От лятото пое Чукарички, който е един много добре селектиран от млади и талантливи играчи, а Илич просто завърши работата в тима, за да го изведе веднага след грандовете Цървена звезда и Партизан. Истинска драма се разигра през април след мача с Партизан, когато той обвини съдията, че не е показал червен картон на негов играч. На следващия ден клубът го уволни за тези му думи, а той събра вълна от симпатии.

ЦСКА работи сериозно и по селекцията за новия сезон. Набелязани са половин дузина играчи, като се очаква сделките за привличането на голяма част от тях да бъдат финализирани в близките дни.