Договорът на бъдещия треньор на ЦСКА Саша Илич ще бъде за 1+1 година, пише „Тема Спорт“ от свои източници в Сърбия. Двете страни са обсъждали и какви ще бъдат целите пред тима за следващия сезон и при какви условия контрактът ще бъде автоматично удължен.

Любопитно е, че никога досега чуждестранен наставник не се е задържал цяла кампания на „Българска армия“. Очаква се 44-годишният специалист да парафира с армейците в близките дни, а да бъде обявен официално за нов треньор на 31-кратните шампиони най-късно до 1 юни, откогато и договорът му ще влезе в сила.

Вече няколко седмици Илич е част от селекционните процеси в Борисовата градина, като е настоял пред ръководството отборът да бъде подсилен във всички линии. Както „Тема Спорт“ вчера писа, ЦСКА вече е постигнал споразумение с първите си две летни попълнения, които са били одобрени от сърбина и също ще бъдат представени в близките дни.

Младият специалист от своя страна почти сигурно ще доведе със себе си вратар, с чиито качества е отлично запознат. Стражът е от държава на Балканския полуостров. През лятото ЦСКА ще привлече над половин дузина нови футболисти. Желанието на наставника е по-голямата част от тях да бъдат на негово разположение още в първите дни на подготовката. Саша Илич ще изведе червените за първа тренировка на 6 юни, а поне седмица тимът ще изкара в лагерна обстановка на базата си в Панчарево. Втората част от подготовката по традиция ще се проведе в Австрия.

Снимка: Lap.bg