ЦСКА е предложил договор за 1+1 година на колумбийското крило Данило Асприля, пише „Тема Спорт“. Бившата звезда на Литекс вече е на 33 години, което е продиктувала решението на отговорните фактори на „Българска армия“ да не отправят оферта за по-дългосрочен контракт на фланговия нападател. Идеята е след края на предстоящата кампания двете страни отново да седнат на масата за преговори и да обсъдят бъдещето на играча.

Подобно споразумение има Асприля и с досегашния си клуб – носителя на купата на Израел и вицешампион на страната Апоел Беер Шева. Колумбиецът облича червената фланелка през лятото на миналата година и записва 32 мача и 2 попадения в местния елит, както и 4 двубоя в турнира за купата. Появява се като резерва във финала срещу Макаби Хайфа (2:2 в редовното време и продълженията и 5:3 след дузпи). Асистира за второто попадение на Апоел, а след това първи застава зад топката при ударите от бялата точка. Пропуска, но за негова радост съотборниците му са по-точни и в крайна сметка червените триумфират.

В договора на Асприля с Апоел Беер Шева има опция за удължаване както от страна на играча, така и на клуба. Засега обаче разговори в тази посока не са били водени, от което е на път да се възползва ЦСКА. Ръководните фактори на „Армията“ са отправили своето предложение към крилото и очакват окончателна развръзка в близките дни. В момента бившият играч на Литекс е в родината си Колумбия, където заедно със семейството си ще вземе решение за своето бъдеще. Пред медиите в Израел той разкри, че има доста оферти, които предстои да разгледа. Припомняме обаче, че в неделя той намекна за потенциалния развой на събитията, публикувайки в една от социалните мрежи история с емблемата на ЦСКА, както и „намигащо човече“ – ясен знак къде ще продължи кариерата си. В Борисовата градина стягат поредната си мащабна  лятна селекция, като ще бъдат привлечени поне половин дузина нови футболисти.

Снимка: БГНЕС