Ръководството на Локомотив Пловдив е изпратило оферта до вратаря Димитър Евтимов, разбра „Тема Спорт“. Стражът може да се присъедини към черно-белите като свободен агент, тъй като договорът му с ЦСКА изтича и няма да бъде подновен. Според добре информиран източник от „Лаута“ спортно-техническия щаб на смърфовете начело с Александър Томаш търси усилено играч на този пост, тъй като Лукас Рейдър не е впечатлил с изявите си. Това бе и причината ветеранът Илко Пиргов да получи нов договор. Вече се появиха информации, че за „Лаута“ вариант е и Иван Караджов от ФК ЦСКА 1948 Сф, към който имат интерес още Берое и Арда.

В следващите дни към тима се очаква да се присъединят още шест нови попълнения. Трима от футболистите със сигурност ще са чужденци. Става въпрос за централен защитник от африканска държава, който е със статут на национален състезател и има опит по европейските терени. Александър Томаш е пожелал от клубните шефове да се привлекат също така двама бразилци – краен защитник и флангови нападател. Всички те се очаква да се присъединят малко по-късно към подготовката на тима, тъй като все още се уточняват детайли и документалното оформяне отнема време.

От първия ден на подготовката с тима ще стартират три нови попълнения от България, като става въпрос за млади и перспективни футболисти. Единият от тях е бившият халф на Хебър Георги Каракашев, към когото имаше интерес от други два родни клуба.