Жребият за втория предварителен кръг в Лигата на конференциите видимо зарадва ЦСКА. От една страна северомакедонският „Македония Гьорче Петров“ е абсолютно непретенциозен, макар и триумфирал с купата на страната. От друга след завръщането на ЦСКА в Първа лига непрекъснато отборът гостува на тимове от бивша Югославия. И нито веднъж не се провали срещу хърватския „Осиек“ (2 пъти) и „Титоград“ (Черна гора). През новия век беше отстранен и сръбският „Хайдук“ (Кула) макар и инфарктно с гол в последната минута.

За Саша Илич двубоите срещу „Македония“ ще са първи в треньорската му кариера, пише "Труд". Легендата на „Партизан“ има много славни евробитки като футболист, но от година е на новото си поприще. След възкръсването си през 2016 година ЦСКА нито веднъж не е отпадал на старта на кампанията в турнирите, а в последните две стигна до групите.

„Македония“ не може да се похвали с евроуспехи. Два пъти дори тимът отпадна срещу българи. През 2006 година „Локомотив“ (Сф) спечели комфортно с 2:0 в столицата и завърши 1:1 като гост. А „Черно море“ беше още по-убедителен – 4:0 като гост и 3:0 във Варна. Само веднъж в историята си „Македония“ е станал шампион – през 2009 г. А спечелената купа през май беше втора в историята на клуба.

В сегашния състав на „Македония“ играят ганаец, бразилец и иранец.