ЦСКА е отправил оферта към родния национал Васил Божиков, който е свободен агент. Отговорните фактори на „Армията“ вече са провели няколко разговора с 34-годишния бранител и са му предложили да се присъедини към състава, воден от Саша Илич. „Тема Спорт“ се свърза с бившия играч на Литекс, който не отрече информацията. Интерес към Божиков има и от няколко чуждестранни клуба.

Вчера защитникът официално обяви, че се разделя със словашкия шампион Слован Братислава, от който бе част в последните 5 години. Записа общо 156 мача във всички турнири за тима, в които реализира пет гола. Попадна в идеалния отбор на сезона три пъти, спечели 4 титли и 3 пъти вдигна купата на страната. През сезон 2018/2019 сложи капитанската лента на ръката си, а от клуба го определят като един от най-успешните капитани на Слобан в съвременната история.

Васил Божиков се сбогува със Слован Братислава, където се подвизаваше в последните 5 години, с емоционална публикация в социалните мрежи.

„5 години… колко бързо си отидоха и колко хубави спомени ще ми останат. От първия ми мач, първата ми купа с отбора срещу Ружомберок, откриването на новия стадион пред 22 000 фенове, 4 поредни шампионски титли и над 150 мача за Слован. Благодаря на всички хора, с които работих през това време! Благодаря на всички хора, които подкрепиха мен и отбора“, написа Божиков.

Снимка: Lap.bg