Неприятните вести за треньора на ЦСКА Саша Илич нямат край, след като нови трима играчи се контузиха при проверката срещу РБ Залцбург. Тя бе прекратена при 2:1 в полза на биковете заради паднал от централната трибуна и загубил съзнание фен на стадиона в Аниф. За радост в последствие стана ясно, че запалянкото, който бе откаран в болница с медицински хеликоптер, е оцелял.

В контролата с австрийския хегемон принудително заради травми терена напуснаха стартиралите в центъра на терена Тибо Вион и Жеферсон. Травмата на французина е по-сериозна, като той пропусна заниманията на тима през уикенда и все още не е ясно дали ще бъде готов за старта на сезона, пише Тема спорт. Бразилецът пък е с разтежение и тренира на облекчен режим. С подобни проблеми е и Йоан Бауренски. Първият със сигурност ще пропусне оставащите две контроли на ЦСКА в Австрия, а най-вероятно това се отнася и за втория.

Така Саша Илич ще срещне огромни трудности в сглобяването на състав за първите официални мачове за новия сезон. В откриващия кръг на първенството, на 10 юли от 21:00 часа, армейците посрещат Арда. Двубоят със сигурност ще пропуснат контузените Бисмарк Чарлс, Юрген Матей, който продължава да тренира на облекчен режим и Мено Кох, който е и наказан. До последно под въпрос ще е и Тибо Вион, а не в най-доброто си състояние ще са Жеферсон, Бауренски и Георги Йомов. Родното крило пропусна контролата със Залцбург заради болки в глезена. Многото травми и забавената лятна селекция ще принудят Илич да стартира сезона със състав, който само месец и половина след началото на първенството, ще изглежда доста по-различно.