През 2010 година Гьоре Йовановски поема ЦСКА "на пожар" след уволнението на Павел Дочев. С "армейците" елиминира уелския ТНС в плейофите и влиза в групите на Лига Европа, но е освободен след загубата от Рапид (Виена) с 0:2.

За два месеца начело той записва 4 победи, 4 ремита и 4 загуби. Пред "Мач Телеграф" той си спомни за престоя си при "червените".

Ето по-интересното от неговото интервю:

"Имам много добри спомени от България и ЦСКА. Само ми е жал, че работих едва три месеца начело на отбора. Знаете, че влязохме в груповата фаза на Лига Европа и изиграхме мачове на високо ниво в турнира. Като треньор винаги ме е радвала всяка оферта от вашата страна. От една страна ми е мъчно, че за последните 10 години българският футбол не върви по най-успешния път.

Аз винаги ще се радвам на успехите на ЦСКА . Дори и да бях старши-треньор на клуб толкова кратко. Имам отлични спомени от тима и феновете, които ми оказаха голяма подкрепа. Съжалявам само, че тогавашните ръководители не бяха малко по-търпеливи. Вярвам, че можеше да постигнем големи неща..

Може би тогава собствениците на "Титан" попаднаха под натиска на общественото мнение на различни специалисти и на бившите футболисти на клуба, които не можеха да се примирят, че един треньор от Македония е начело на ЦСКА. Но това е мое мнение.

ЦСКА е изявен фаворит срещу Македония ГП. С най-голяма отговорност мога да го заявя. Гьорче Петров спечели Купата на Македония, но неслучайно ръководството и треньорът им подчертаха колко голям клуб е ЦСКА. При тях дойдоха доста нови играчи и не мога да кажа кои ще са силните им страни. Не познавам Саша Илич, но му желая успех в ЦСКА. Мисля, че няма голям опит, но ЦСКА е голям клуб и за него това е голяма отговорност. Времето ще покаже - то е най-точният съдник".