Крилото на ЦСКА Георги Йомов ще бъде готов за старта на сезона, твърди “Мач Телеграф”. Националът страдаше от травма в глезена, заради която се прибра преждевременно от кампа в Австрия в началото на седмицата, за да се подложи на интензивни процедури. От клуба пък информираха, че има риск от от увреждане на връзката. 

Болките в глезена измъчваха Йомов от началото на юни, когато се присъедини към лагера на “трикольорите” за Лигата на нациите, но заради тях пропусна всички 4 мача на България в началото на надпреварата. Впоследствие 24-годишното крило получи по-дълга почивка от ЦСКА и пристигна по-късно при тима в Инсбрук, но така и не попадна в групата за контролите с Кематен (5:3) и РБ Залцбург (1:2), а преди мача със Сепси (0:4) отлетя за България. 

Йомов вече подновява натоварванията и постепенно ще влезе в тренировките на тима. Вчера футболистите на Саша Илич имаха вечерно занимание, първо след двудневна почивка. Днес и утре отново ще тренират по веднъж, а във вторник вечер е спарингът с втородивизионния Спортист (Своге) от 20:00 часа на “Армията”, преди който ще бъде представен съставът за новия сезон.

Снимка: Lap.bg