Централният нападател на ЦСКА Жорди Кайседо ще бъде продаден всеки момент от „армейците“. Той ще премине в мексиканския гранд Тигрес, който е изпратил конкретна оферта към клуба от Борисовата градина, пише Тема спорт.

Медиите в Мексико и Еквадор не конкретизират на каква стойност е предложението, но подчертават, че шансът да се стигне до сделка е много голям, което означава, че явно този път от ЦСКА са доволни от парите, които ще получат за голаджията.

Тигрес активно се интересува от Кайседо в последния месец, но самият футболист се колебаеше относно възможността да премине в тима, защото желанието му е да играе в Европа. Сега преговорите между мексиканците и ЦСКА са подновени, като нападателят може да е склонил да облече екипа на Тигрес заради липсата на сериозни оферти и въобще интерес от европейски клубове, както и поради напрежението, което възникна между него и 31-кратните шампиони на България вследствие на неговото неоправдано закъснение за тренировъчния лагер на отбора.

В Тигрес Жорди Кайседо трябва да замени продадения на Толука Карлос Гонсалес. Треньорът на мексиканците – Мигел Ерера, е одобрил пред ръководството закупуването на 24-годишния еквадорски национал.

Турският гранд Бешикташ вече не е вариант за Кайседо, защото „черните орли“ не желаят да заплатят исканите от ЦСКА пари за такъв трансфер. Освен това, те си върнаха опитния нападател Дженк Тосун и по всяка вероятност вече не се интересуват от услугите на други нападатели.

Снимка: Lap.bg