ЦСКА продаде голямата си звезда Жорди Кайседо, съобщиха от клуба, без да разкриват името на новия отбор на еквадорския национал. "Червените" подчертаха, че двата клуба са се разбрали за параметрите по трансфера, а Кейседо е приел личните условия. Остава да мине медицински прегледи, преди да подпише официално договор.

"Ръководството на ЦСКА проведе среща с нападателя с цел изясняване на всички въпросителни около поведението му през последните седмици. Кайседо беше категоричен, че няма интерес да продължи кариерата си в ЦСКА. Футболистът настоя и да бъде трансфериран в конкретен клуб. Предвид нежеланието на Кайседо да играе за ЦСКА, непрофесионалното му отношение и неуважение, демонстрирано към клуба и отбора, собствениците се съгласиха, че продажбата на еквадореца е най-добрата опция", съобщиха от клуба.

"Последваха няколко тежки дни на преговори, в които водещото за всички в ЦСКА беше интересът на клуба да бъде запазен. В крайна сметка Кайседо ще бъде трансфериран в чужбина, като условията между двата клуба са финализирани, договорени са и личните условия на футболиста. Остава той да премине медицински тестове, след което трансферът ще може да бъде обявен официално. В клуба се работи усилено по намирането на класен централен нападател", допълват от ЦСКА.

В последните часове се заговори, че Кайседо ще премине в мексиканския гранд Тигрес, а сделката е оценена на 4 млн. долара.