Нов чуждестранен футболист бе на трибуните на стадион „Българска армия“ за срещата с Арда, съобщава „Тема Спорт“. Той бе заел място ложата на сектор А. Според запознати въпросният играч е крилото на Ред Бул Залцбург Даниел Овусу. 

Както е известно, 19-годишният ганаец се очаква съвсем скоро да бъде преотстъпен на ЦСКА. За това призна самият той преди няколко дни. За привличането на Овусу настоява лично треньорът на червените Саша Илич.

През миналата кампания ганаецът бе преотстъпен в сателитния клуб на Ред Бул – Лиферинг, който се състезава във Втора Бундеслига на Австрия. Крилото започна лятна подготовка с австрийския шампион и дори взе участие в контролата с ЦСКА, прекратена при 2:1 за Ред Бул. 

Той обаче няма да остане в тима за новия сезон, от което ще се възползват червените. Те имат нужда от подсилване по фланговете, след като Саша Илич определи за ненужни Йоан Бай и Яник Вилдсхут.

В ложата на „Българска армия“ вчера бяха още Димитър Бербатов, бившият му съотборник в ЦСКА и настоящ помощник-треньор в Локомотив Пловдив Константин Мирчев и Борис Станков. Срещата изгледа и целият щаб на дублиращия отбор на червените, начело със Стамен Белчев, Живко Желев и Кирил Динчев.