Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев не бил на себе си след поредните драматични събития, разтърсили Борисовата градина. Босът побеснял от факта, че единият от новите футболисти Дауда Бамба пристигнал с контузия, пише Блиц.

Любопитното е, че африканецът с норвежки паспорт имал много странна травма, която лекарите открили при много обстоен преглед. Шансовете нападателят да се възстанови напълно без операция били 50:50. Поради тази причина Бамба ще се лекува и тренира един месец при червените. И ако всичко е наред, чак тогава ще подпише договор.

Ганчев се ядосал и на новината, че другият нов нападател Назон е с наднормено тегло. Той обаче вече бил подписал, когато в Борисовата градина разбрали за излишните килограми от родения във Франция хаитянски национал.

Гриша Ганчев лично привикал футболиста и му наредил най-късно до 20 дни да е свалил 7 килограма. Назон бил подложен на такава светкавична диета и натоварване, че вече на третия ден след пристигането си отслабнал с 2 килограма.

Заради всичко това Ганчев е задействал план „Б“ за привличане на друг нападател в случай, че нещата с Бамба се сгромолясат. ЦСКА се оглежда за играч на същия пост в Белгия, Нидерландия и… Албания. Вариант е и Ради Кирилов от Славия, когото „армейците“ искаха миналата година. На „Армията“ даже умували и за Али Соу, който стана свободен агент.

Гриша Ганчев обаче чакал най-много перлата в лятната селекция, молейки се футболистът да е здрав и да няма проблеми. Това е норвежки халф, носещ екипа на отбор от норвежкото първенство.

Играчът все още не е в София поради факта, че трансферният пазар в Норвегия отваря на 1 август, уточниха запознати. Именно тогава настоящият му отбор ще успее да картотекира неговият заместник.

Норвежецът имал резервиран билет за София за 1 август. Ганчев обаче не искал по никакъв начин името му да излезе по медиите до официалното представяне на полузащитника и отсякъл пред подчинените си: „Ще падат глави, ако някъде прочета кой е норвежецът! Защото враговете само чакат, за да ни подлеят отново вода!“.