Треньорът на ЦСКА Саша Илич има три дилеми пред себе си за утрешното гостуване на Македония Гьорче Петров във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят в Скопие започва в 18:30 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action.

Най-голямата въпросителна пред сръбския наставник на армейците е свързана с върха на атаката. В първите два кръга там се подвизаваше Калоян Кръстев, чийто коефициент на полезно действие обаче бе изключително нисък. 

Бившият нападател на Славия определено не оправда доверието и Илич сериозно обмисля възможността да го остави на пейката за важния утрешен двубой. Сърбинът обаче не разполага с много опции след продажбата на Жорди Кайседо в Тигрес. Както е известно, привлеченият за негов заместник Дюкенс Назон пристигна с наднормено тегло и все още е далеч от най-добрата си форма. Въпреки това той попадна в групата за двубоя с Македония ГП и се очаква утре да дебютира. 

Минимална е възможността обаче той да стартира като титуляр. Ганаецът Бисмарк Чарлс все още е контузен и ще е готов за игра през август, като така опциите се свеждат до Морено и евентуално Гарсес. Заради кадровата недостатъчност в тима колумбиецът бе използван от Илич на върха на атаката по време на лятната подготовка.

Именно той е най-вероятният заместник на Кръстев. Гарсес пък е силен във въздуха, като по този начин отбеляза две попадение при победата с 3:0 над Арда в първия кръг, но сам призна, че не се чувства комфортно на върха на нападението.

Другите две дилеми пред Илич са свързани с отбраната и нейното предмостие. В зависимост от състоянието на Мено Кох е възможно той да замени неубедителния Християн Петров в ядрото на ариергарда до капитана Матей. 

Рисковият Тибо Вион, който се представи много слабо срещу Локо София в „Надежда“, пък може да отстъпи мястото си на Жеферсон. Илич ще вземе крайното си решение след тренировката в Скопие тази вечер.