ЦСКА не успя да надвие Македония Гьорче Петров в първи мач от втория кръг на Лигата на конференциите. Двубоят завърши без попадения, а в края българският отбор дори трябваше да трепери.

"Червените" имаха игрово предимство (58% владеене на топката в края) през цялото време, а в края на първата част получиха и огромен емоционален допинг заради червения картон на Лемос.

След почивката обаче родният евробоец не успя да разгърне пълния си потенциал, по никакъв начин не се възползва от численото си предимство и дори се размина с изоставане в резултата при само едно създадена голова опасност.

В заключителната част на срещата Калоян Кръстев се отскубна от защитата на съперника и нанесе удар с глава, минал над целта. Интересното е, че домакините не отправиха нито един точен удар (при шест неточни стрелби). Показателите на софиянци също бяха плачевни - само един точен шут от седем опита.

Реваншът на стадион "Българска армия" в София е точно след една седмица.


През първото полувреме играта бе сравнително равностойна при много тежки атмосферни условия и температура на въздуха от около 35 градуса по Целзий.. 

В 19-ата минута Менно Кох можеше да открие резултата с глава, след центриране от ъглов удар, но с решителна намеса пред голлинията на северномакедонците се отличи Филип Мисевски. 

След още десетина игрови минути Браян Морено пропусна добра възможност за гол след подаване на Тибо Вион. 

Най-интересната ситуация през първата част дойде в добавеното време, когато домакините останаха с човек по-малко на терена след втори жълт и съответно червен картон за Лемос Да Силва, който фаулира Енес Махмутович. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна с натиск на червените и в 53-ата минута Вион подаде към влезлия в игра Лазар Туфегджич, който бе на границата на вратарското поле и стреля силно от воле с десния крак, но вратарят на Македония ГП изби. 

Армейците продължиха да търсят път към вратата на гостите, но до чисто голово положение се стигна чак в 87-ата минута, когато  Калоян Кръстев получи пас отдясно от Асен Дончев и стреля с глава от добра позиция, но ударът му премина над гредата. 

В третата минута на добавеното време отново Кръстев стреля, но се получи пак към Радослав Живков, който отблизо не успя с пета да прати топката в мрежата и по този начин срещата приключи при нулево равенство.

Реваншът е след седмица на стадион "Българска армия" с начален час 20:30 часа.


Македония Гьорче Петров - ЦСКА 0:0


Македония ГП: Стевковски, Зука, Личина, Мисевски, Илиевски, Емини, Алексовски, Лемос, Адем, Гжургжевик, Стойковски

ЦСКА: Бусато, Турицов, Кох, Махмутович, Де Нойер, Жеферсон, Вион, Шопов, Морено, Гарсес, Назон