"Усещането е страхотно. Българите много ме искаха. Следяха ме от доста време и това ме ласкае. Надявам се, че ще успея. Нямам търпение да играя с ЦСКА в европейските клубни турнири. Това е нещо, за което съм мечтал дълго време", сподели най-новото попълнение на "червените" - Джонатан Линдсет, пред местното издание VG.

Норвежкият халф ще се присъедини към ЦСКА другата седмица, след като изиграе последния си мач с екипа на Сарпсборг 08 на 31.07. срещу Лилестрьом.

"Винаги е тъжно, когато напускаш едно място. Вероятно това все пак ще ми даде допълнителна енергия, за да завърши всичко с добре“, каза още Линдсет.

По-рано през деня от VG разкриха, че ЦСКА ще плати ще плати между 5 и 7 млн. норвежки крони (между 500 и 700 хиляди евро) на Сарпсборг 08 за Линдсет.

"Имаше дълги преговори, но в крайна сметка стигнахме до момент, в който офертата удовлетворяваше както нас като клуб, така и Джонатан", призна Спортният директор на норвежкия клуб Томас Бернтсен.

За Сарпсборг 08 Линдсет има 100 изиграни мача, 18 гола и 13 асистенции. Атакуващият полузащитник е на 26 години, а силният крак му е десният.