ЦСКА приема Македония Гьорче Петров в реванш от 2-ия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Първата среща преди седмица завърши 0:0 и сега "червените" нямат право на грешка, за да избегнат голям резил.

За последно "армейците" отпаднаха още от първия си съперник в Европа през сезон 2014/15, когато молдовския Зимбру се оказа непреодолимо препятствие след 1:1 в София и 0:0 на реванша. При предното си участие ЦСКА претърпя същия срам, но срещу Мура.

Общо 17 пъти столичани са били елиминирани от първия си съперник в богата си история на международната сцена, показа проверка на Gol.bg. Сред тях личат отпадания, които се приемат като резонни – от отбори като Ювентус, Барселона, Атлетико Мадрид, Байерн Мюнхен, Стяуа Букурещ, но и от по-непретенциозни тимове. Такива са споменатите случаи със Зимбру и Мура, както и срещу Торпедо Москва. Интересното е, че и в трите случая треньор е Стойчо Младенов.

И сега Мура отново може да се изправи срещу ЦСКА, ако на реванша у дома победи ирландския Сейнт Патрикс Атлетик след 1:1 на Острова.

Добрата новина за ЦСКА е, че стадион "Българска армия" е истинска крепост за отбора в Европа. Червените" са в серия от 14 мача без загуба в евротурнирите на свой терен. Последното поражение е от 2005 г. в груповата фаза на Купата на УЕФА след 0:1 от Хамбургер. После "армейците" имат 10 победи и 4 равенства на "Армията" в Европа, като в тази статистика не влизат срещите на стадион "Васил Левски".

Иначе Саша Илич няма големи кадрови проблеми за утре. На вчерашната пресконференция сръбският спец разкри, че аут за мача с Македония ГП са Митко Митков, Бисмарк Чарлс и Марк-Емилио Папазов. Очакванията са младият Асен Дончев, който донесе победата с 1:0 над Черно море в понеделник, да започне титуляр. 

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Петров, Де Нойер, Вион, Юга, Гарсес, Шопов, Йомов, Кръстев

Македония ГП: Стевковски, Илиевски, Личина, Мишевски, Зука, Емини, Адем, Алексовски, Стойкоски, Скендери, Джурджевич

Снимка: Lap.bg