Нищо ново под слънцето не се случва в македонските медии след мача на ЦСКА с Македония ГП. В коментар след победата с 4:0 на българския тим в реванша от Лигата на нациите сайт от страната на гостите се оплака от обидни скандирания на стадион "Българска армия" от феновете на "армейците", които нарекли македонските футболисти..."Българи, българи!", без да отбележи, че миналата седмица имаше десетки антибългарски протести в Македония, пише Труд.

"Отборът на Македония ГП отпадна от по-нататъшните битки в квалификациите за Лигата на конференциите, след като претърпя поражение с 0:4 в София. Равенството 0:0 в Скопие бе "анулирано" от по-доброто представяне на по-добрия в този мач. И това е добре. С коректна игра на терена "лъвовете" се сбогуваха с Европа това лято и вече могат да се концентрират върху това, което предстои. Те ще запомнят този двубой като поредния от поредицата за бившия шампион на Македония на международната сцена, но и с обидите на публиката на стадион "Българска армия" в София. Той изрева "Българи, българи" към нашите футболисти, които не реагираха съвсем професионално, както трябва. Сякаш бяха глухи. Да, глухи за обиди на национална основа. Обидите от гражданите на Европа към членовете на Европейския съюз.

От тези, от които ние македонците уж трябва да се научим как, за да станем част от ЕС. Ако това е урок, не благодаря. Не искаме да го учим. Поне аз не го искам, а вярвам - и играчите на Македония ГП, които достойно игнорираха всички обиди. Обидите от тези, които ни наричат ​​българи, бяха приети в Скопие по най-справедливия и коректен начин.

Начинът, по който се отнасяш към противника си, особено в спорта, говори много за теб. Първо, защото това е поле, където трябва да преобладават уважението, коректността, характерът, кодексът на поведение, тогава нека победи, който е по-добър. Да, ЦСКА беше по-добър, победиха, но само на терена. Той показа истинското си "лице" на трибуните. Българското. Това, което не можете да имитирате. Или го имаш, или го нямаш. Или си българин или не си.

За щастие ние не сме…" Това е коментарът на сайта sportmedia.mk.

Снимка: Lap.bg