Аржентинският плеймейкър Федерико Варела е получил обезщетение в размер на две месечни заплати за да прекрати договора си с ЦСКА, пише "Тема спорт". Както е известно южноамериканецът бе изваден от първия състав на армейците след летния подготвителен лагер в Австрия. 

Подобна съдба сполетя още Яник Вилдсхут и Йоан Бай. Но докато нидерландецът бе трансфериран в английския Оксфорд Юнайтед, а французинът отиде във втородивизионния Бастия в родината си, на Варела така и не бе намерен нов отбор. 

Затова и се наложи ЦСКА да компенсира аржентинеца, за да прекрати отношенията си с него. Първоначално той е искал 3 заплати, за да разтрогне, но впоследствие се е стигнало до споразумение за две месечни възнаграждения.

Халфът пристигна на „Армията“ през февруари 2020 година, като имаше добър период единствено в първите си месеци в Борисовата градина под ръководството на Любослав Пенев. През миналия сезон Феде Варела постоянно бе преследван от „леки контузии“, като прекара повече време в лазарета, отколкото на терена.