Българинът Мартин Киселичков живее в Дъблин от 16 години. Той е брат на известният футболист от близкото минало и настоящ треньор Тодор Киселичков. Мартин е юноша на Черноморец Бургас, а също така е играл във вече несъществуващия Порт Бургас в Трета лига, както и в редица аматьорски отбори в Ирландия. Той следи изкъсо футбола в Ирландия и се съгласи да отговори на въпросите на Дарик радио и dsport преди мачовете между ЦСКА и Сейнт Патрикс. Мартин бе на стадиона и преди няколко дни, когато Лудогорец загуби гостуването си на Шамрок.

„ЦСКА трябва да очаква, че при тях ще дойде отбор, който няма какво да губи и излиза позицията от аутсайдер. Това ги прави доста опасни. ЦСКА трябва да знае, че в София ще дойде един бояк отбор, който се представи много добре в предния кръг, който се представи добре срещу Мура“, каза Киселичков.

Той коментира и мача между Шамрок и Лудогорец. „Бях на стадиона на мача. Следя и този отбор. Той е най-добрият отбор тук. Те не се представиха добре в първия мач и това им изигра лоша шега за реванша. Все пак Лудогорец е много класен отбор. Проблем на ирландските тимове е, че когато се сблъскат с реалността в чужбина и инкасират гол, свалят гарда. Така стана и с Шамрок. Когато стана 2:0 в Разград се поотпуснаха малко и видяхте, че заиграха доста по-добре. На реванша в Ирландия, пред техните фенове, видяхте, че играха доста по-добре“, каза Мартин.

„Шамрок е може би малко по-силен от Сейнт Партикс. Имат по-добри футболисти. Съперникът на ЦСКА обаче е отбор, който винаги играе много надъхано, най-вече у дома. Плюс за ЦСКА е, че реваншът ще се играе на стадиона, на който се игра Шамрок – Лудогорец. Стадионът на Сейнт Патрикс е стар и мъничък, но пък се създава специфична атмосфера. Феновете са много близо до терена. За ЦСКА е по-добре, че мачът няма да е там, защото ще играят на много хубав терен и се надяваме да видим интересен мач. Според мен стадионът ще се напълни. Тук хората се радват, когато техен отбор има успехи. Говори се за успехите в последно време. Шамрок, Сейнт Патрикс, а и има още един отбор Слиго Роувърс. Те също победиха в два мача Мъдъруел от Шотландия. Обстановката е превъзбудена, хората чакат мачовете. Условията ще са чудесни“, каза Киселичков.

От началото на сезона ЦСКА показва, че е много силен при корнери и статични положения. Този компонент във футболната игра е на особена почит на Острова.

„Сейнт Патрикс, а и всички ирландски отбори са винаги много опасни на статични положения – корнери и преки свободни удари, след които се центрира. Определено винаги имат нападател, който е добър в играта с гласа. Сейнт Патрикс така и вкараха срещу Мура. Хвърлиха дълъг тъч, техният нападател, който е 34-годишен играл в долните дивизии на Англия, гардира топката и друг играч от воле я вкара. Изпуснаха още няколко положения след центрирания. Постоянно сипят топката“, каза още той.

„Мура бе фаворит в мача срещу Сейнт Патрикс, но както знаете и българските отбори, в последните години, уж играем срещу по-слаби отбори, но тези отбори се развиват и играят добре. Мен лично не ме изненада, че Мура не успя да отстрани Сейнт Патрикс. Трябва да похваля действията на вратаря на ирландския тим. Той е под наем от Уест Хем и направи няколко феноменални спасявания“, разкри Киселичков.

„Очаквам повече българи да дойдат на мача с ЦСКА. Има много фенове тук. Мисля, че секторът за гости ще се напълни. Определено хората са зажаднели за футбол. Има българи, които не са фенове конкретно на някой отбор, но обичат да ходят на мачове. ЦСКА ще победи. Те трябват да вземат преднина от минимум 2 гола в София, защото при друг развой идват и силите, и самочувствието на Сейнт Патрикс. ЦСКА мисля, че ще победи и в двата мача. 2-3:0 в София и в Дъблин 1:0 би било добре“, завърши той.

Снимка: Lap.bg