ЦСКА  ще се подсили с нови двама футболисти, ако елиминира Сейнт Патрикс в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, твърди “Мач Телеграф”. Старши треньорът Саша Илич неколкократно повтори, че всеки футболист, който би вдигнал класата на тима, е добре дошъл на “Армията” и че ръководството непрестанно работи по селекцията.

В началото на седмицата към отбора бяха вписани последните две нови попълнения - норвежкият халф Джонатан Линдсет и котдивоарският нападател Дауда Бамба, който от месец тренира с “червените”. В ЦСКА  обаче искат да дадат още дълбочина на състава си, макар вече да привлякоха шестима футболисти - Станислав Шопов, Лазар Туфегджич, Брадли Де Нойер, Дюкенс Назон, Линдсет и Бамба.

При отстраняване на Сейнт Патрикс, планираните сделки почти сигурно ще бъдат задействани, предвид свежите финансови постъпления, които ще влязат в касата при достигане на плейофа срещу Брьондби или Базел. Отпадане от “светците” обаче ще охлади трансферните мераци на клуба, който през лятото взе като свободни агенти единствено Шопов и Бамба, а за останалите четирима извади пари.

По непотвърдена информация “армейците” искат да привлекат централен защитник, за какъвто се заговори, че вече е бил в София на разговори с шефовете на клуба, както и офанзивен футболист.