ЦСКА ще преотстъпи един от нападателите си преди затварянето на трансферния прозорец, съобщава „Тема Спорт“. Към изхода гледат Калоян Кръстев и Бисмарк Чарлс. Армейците разполагат с цели петима футболисти за върха на атаката си – Дюкенс Назон, Дауда Бамба, Радослав Живков, както и Кръстев и Чарлс.

И двамата в момента изпитват проблеми, като юношата на Славия е с лека травма, а ганаецът продължава да се възстановява от операция, но вече тренира на пълни обороти. Те скоро ще бъдат готови за игра, като един от тях ще прекара кампанията далеч от Борисовата градина.

Продажбата на Жорди Кайседо даде шанс на Калоян Кръстев да започне сезона като титуляр. Той обаче не успя да се възползва от получената възможност, като не бе достатъчно полезен в атака, а се отличи и с няколко пропуска. Затова и логично отстъпи мястото си на Назон, а вече в битката за него е и Дауда Бамба. Бисмарк Чарлс пък вече повече от 12 месеца постоянно е преследван от травма и така и не успява да навлезе в удачен игрови ритъм.

В ЦСКА не желаят да се разделят нито с Кръстев, нито с Чарлс за постоянно, тъй като те все още са млади и перспективни, но нямат нищо против да пуснат един от тях да се обиграва в друг отбор. Това ще е и 12-ият футболист, напуснал „Армията“ през това лято.

Досега червените се разделиха с Брадли Мазику, Греъм Кери, Жуниор Нзила, Томас Лам, Карло Мухар, Ахмед Ахмедов, Жорди Кайседо, Йоан Бай, Яник Вилдсхут, Федерико Варела и Мартин Смоленски, който отиде под наем в Пирин.

В същото време на „Армията“ дойдоха Станислав Шопов, Лазар Туфегджич, Дюкенс Назон, Брадли Де Нойер, Джонатан Линдсет и Дауда Бамба. С това обаче няма да бъде сложен край на селекцията. Очаква се ЦСКА да привлече още две нови попълнения, като сигурно е взимането на крило – опции са Даниел Овусу от Залцбург, друг чужденец и Радослав Кирилов от Славия.