Бившите съотборници в школата на Партизан Саша Илич и Славко Матич ще се срещнат за първи път край тъчлинията тази вечер. Те обаче са имали 6 двубоя помежду си на терена, като треньорът на ЦСКА е бил победител във всеки един от тях.

Първият такъв случай е преди четвърт век. На 16 август 1997 19-годишният халф Илич излиза като титуляр за Партизан срещу Чукарички. Гробарите печелят шампионатното си домакинство с 1:0, а в 83-ата минута в игра за гостите се появява Матич, пише "Тема спорт".

 

Особеният формат на първенството среща двата тима още два пъти през тази есен – 2:1 и 3:1 (Илич се разписва) за Партизан. През лятото на 1998-а защитникът Матич осъществява трансфер в ОФК Белград. Той има периферна роля в състава, но все пак в следващите 3 години има нови две срещи със Сале и Партизан. В тях и двамата започват като титуляри, а победите отново са за Партизан – 3:2 през декември 1998-а и 2:1 през май 2001-а.

След неуспешен престой в Спартак Москва Матич се завръща в Чукарички през сезон 2002/03 и играе при домакинската загуба от Илич и гробарите с 1:2.