ЦСКА се нуждае от положителен резултат днес срещу Базел, за да пътува с увереност за Швейцария след седмица в търсене на ново участие в груповата фаза на Лигата на конференциите. Армейците обаче се намират в лоша серия на националния стадион „Васил Левски“, където не са печелили от почти 11 месеца, отбелязва „Тема спорт“.

За последно надиграха Левски с 2:1 на 26 септември миналата година. Оттогава обаче наредиха цели 8 двубоя, в които не са усетили вкуса на успеха. Направиха 0:0 с Бодьо/Глимт в групите на ЛК, а след това отстъпиха на Заря Луганск и Рома в останалите си две домакинства.

Започнаха пролетния полусезон с нова засечка на националния стадион – 1:1 като гост на Локомотив София. Последваха две нулеви равенства с Левски за първенство, за да се стигне и до болезнената загуба с 0:1 във финала за Купата на България.

Сейнт Патрикс също победи с 1:0 ЦСКА на „Васил Левски“, като армейците не са се разписвали на 42-хилядното съоръжение вече 430 минути, или повече от 7 часа. За последно Йомов вкара за 1:1 с Локо Сф в 20-ата минута.

Снимка: Lap.bg