ЦСКА и влиза в решителна битка за участие в груповата фаза на Лига на конференциите и тази вечер, изправяйки се съответно срещу Базел. „Червените“ ще опитат да си осигурят не само още шест европейски мача до края на годината, но и сериозни финансови постъпления, които вървят с участието в групите на двата турнира.

ЦСКА има наглед тежка задача в Лига на конференциите, тъй като има за съперник клуб на много сериозно европейско ниво – швейцарския Базел. „Червените“ обаче изнесоха отличен мач срещу своя съперник на Националния стадион „Васил Левски“ преди седмица, като могат да съжаляват, че спечелиха само с 1:0. Треньорът на Базел Александър Фрай не изглеждаше притеснен от развитието на двубоя и заяви, че задачата пред неговия отбор е ясна – да победи в реванша. Швейцарският гранд е непостоянен в изявите си от началото на сезона, но в предишния кръг на турнира отстрани датския Брьондби, а в неделя записа разгромен успех за Купата на страната.

От своя страна ЦСКА отстрани последователно северномакедонския ФК Гьорче Петров и ирландския Сейнт Патрикс, като и в двата случая трябваше да положи доста усилия след неубедително представяне в първите мачове. „Червените“ направиха нулево равенство при визитата си в Скопие, преди да разбият своя съперник с 4:0 на „Българска армия“, след което записаха домакинска загуба от Сейнт Патрикс с 0:1, но взеха реванша в Ирландия с 2:0 и се класираха за плейофната фаза на турнира.

„ЦСКА трябва да бъде търпелив, разумен, да си изчака момента и да продължим. Знаем, че Базел е много стойностен отбор, много трудно ще е, но сме подготвени и ще продължим“, каза изпълнителният директор на „армейците“ Филип Филипов при отпътуването на тима за Швейцария.

„Всяка една минута в мача е важна. Той е 90 минути. Във всеки един момент може да се реши в едната или в другата посока. Затова казвам, че трябва да сме концентрирани и много умни. Не се решава сезонът с един мач. Сезонът е първенството, участието в Лигата на конференциите, за Купата, така че един мач не определя сезона“, допълни той.

При класиране за групите на Лига на конференциите ЦСКА ще си осигури 2,94 милиона евро плюс 500 хиляди евро за всяка победа и 166 хил. за равенство.